Barszcz czerwony z ziemniakami

Reklama

Opis przygotowania

Najpierw musimy przygotować wywar. Można go zastąpić kostką bulionową, ale nie polecam bo zmieni smak.

Wywar przygotowujemy z kostki schabowej, czyli gotując kostkę w osolonej wodzie przez około 40 minut.

Do wywaru wkładamy pokrojone w plastry buraki i kwasek cytrynowy.

Mąkę rozrabiamy z wodą (zaprawka musi mieć konsystencję słodkiej śmietany) i wlewamy do wywaru przez sitko.

Następnie dodajemy śmietanę, mleko, sól i pieprz.
Zagotowujemy.

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i tłuczemy.

Krasimy słoniną, zesmażoną na patelni z cebulką.

Teraz cała rodzina może już zasiąść i rozkoszować się tradycyjnym barszczem rodzinnym.

Składniki


  • Fatal error: Call to undefined function get_field() in /home/gutmax/ftp/PRZEPWORDPRESS/wp-content/themes/przepysznie/single.php on line 33