Czerwone spaghetti

Opis potrawy

Cebulę siekamy w kostkę, pieczarki czyścimy, kroimy na pół i siekamy w cienkie plasterki. Pieczarki i cebulę smażymy na małej ilości oleju. Gdy pieczarki z cebulą są dobrze ze smażone dodajemy mielonego mięsa i smażymy dalej z jednym ząbkiem czosnku. Następnie zawartość patelki przekładamy do rondelka dodając 1l soku pomidorowego, fix do spaghetti bolognese, mieszamy doprawiając jednym ząbkiem czosnku, łyżeczką ostrej papryki i Vegetą do smaku. Czekamy aż sos się zagotuje. W między czasie gotujemy makaron spaghetti w osolonej wodzie (najlepiej al dente). Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem.

Opis przygotowania

Cebulę siekamy w kostkę, pieczarki czyścimy, kroimy na pół i siekamy w cienkie plasterki. Pieczarki i cebulę smażymy na małej ilości oleju. Gdy pieczarki z cebulą są dobrze ze smażone dodajemy mielonego mięsa i smażymy dalej z jednym ząbkiem czosnku. Następnie zawartość patelki przekładamy do rondelka dodając 1l soku pomidorowego, fix do spaghetti bolognese, mieszamy doprawiając jednym ząbkiem czosnku, łyżeczką ostrej papryki i Vegetą do smaku. Czekamy aż sos się zagotuje. W między czasie gotujemy makaron spaghetti w osolonej wodzie (najlepiej al dente). Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem.

Składniki

  • ok 500g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)dwie średnie cebule
  • ok 200g pieczarek
  • 1l soku pomidorowego
  • fix do spaghetti bolognese
  • 2 ząbki czosnku
  • Vegeta
  • łyżeczka ostrej papryki
  • olej
  • paczka makaronu spaghetti

Podobne przepisy