Karmazyn Zapiekany z Brokułami i Kalafiorem

Reklama

Opis przygotowania

► Kalafior i brokuły obrać z liści, umyć i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić i podzielić na małe różyczki (moje były trochę za duże).

► Filety rybne posolić, obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, dookoła i między rybę ułożyć różyczki kalafiora i brokuły.

► SOS : starty ser wymieszać ze śmietaną, jajkami, posiekanym koperkiem i przyprawić solą i pieprzem.

► Piekarnik nagrzać do 200C. Sosem polać kalafior, brokuły i rybę, naczynie żaroodporne z zawartością włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut / Termoobieg /.

Składniki

  • 800 g. filetów z ryby morskiej (karmazyn)tłuszcz do smażenia (masło z margaryną)
  • 500 g. kalafiora
  • 500 g. brokułów
  • przyprawy: sól / pieprz
  • ----------------------------
  • SKŁADNIKI NA SOS
  • 200 g. żółtego sera (starty)
  • 150 g. kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 1 pęczek koperku
  • przyprawy: sól / pieprz

Podobne przepisy