Nadziewane brzoskwinie

Opis potrawy

W misce umieścić wszystkie składniki oprócz brzoskwiń i delikatnie wymieszać.
Przygotowaną masą nafaszerować połówki brzoskwiń.
Ułożyć je na półmisku, nakryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce do momentu podania.

Opis przygotowania

W misce umieścić wszystkie składniki oprócz brzoskwiń i delikatnie wymieszać.
Przygotowaną masą nafaszerować połówki brzoskwiń.
Ułożyć je na półmisku, nakryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce do momentu podania.

Składniki

  • 5 dag ryżu ugotowanego na sypko1 opakowanie serka białego (np. serek wiejski)
  • 4 łodygi selera naciowego (drobno pokrojone)
  • pół papryki czerwonej (drobno pokrojonej)
  • pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • 8 połówek brzoskwiń z puszki dokładnie odsączonych z kompotu
  • sól, świeżo zmielony pieprz do smaku

Podobne przepisy