Pasta z Wędzonej Makreli z Kaparami

Reklama

Opis przygotowania

► Makrele należy obrać ze skóry, dokładnie pozbawić ości i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Cebulę, jajka, czosnek, ogórki i kapary pokroić w małą kostkę.

► Mięso ryby przełożyć do miseczki, połączyć z przygotowanymi składnikami, dodać majonez, musztardę, chrzan i wymieszać. Doprawić według uznania solą i pieprzem, domieszać świeżo posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Pastę wstawić do lodówki, aby się schłodziła. Podawać ze świeżym pieczywem.

Składniki

  • 2 wędzone makrele 1 średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 3 średnie ogórki kiszone
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • przyprawy: sól / pieprz

Podobne przepisy