Penne z boczkiem

Reklama

Opis przygotowania

Gotować makaron w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będzie al dente. W międzyczasie pokroić w kostkę: boczek, paprykę, pomidory i cebulę oraz drobno posiekać czosnek.

Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć boczek przez około 5 minut, aż się zarumieni. Dodać czosnek i cebulę, lekko zrumienić. Następnie włożyć paprykę i pomidory, smażyć przez chwilę dodając przecier pomidorowy i śmietanę. Doprawić pesto, solą, pieprzem oraz papryką.

Makaron odcedzić, wymieszać z sosem, wyłożyć na talerze i posypać parmezanem.

Smacznego!

Składniki


  • Fatal error: Call to undefined function get_field() in /home/gutmax/ftp/PRZEPWORDPRESS/wp-content/themes/przepysznie/single.php on line 33