Penne z kurczakiem i pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

Makaron gotujemy al-dente. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Pieczarki kroimy w kawałki i razem z kurczakiem dusimy pod przykryciem. Jeśli jest już dobrze podduszone, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy. Gdy już jest gotowe, dodajemy słoik sosu, przyprawiamy bazylią i dusimy ok 5 min. Sos kładziemy na ugotowany makaron, sypiemy startym serem.

Składniki

  • paczka makaronu penne, pół piersi z kurczaka,
  • 5 średnich pieczarek,
  • ząbek czosnku,
  • pół średniej cebuli,
  • mała kostka sera żółtego,
  • słoik sosu Łowicz "z pieczarkami" (mały)
  • przyprawy: do kurczaka, bazylia.

Podobne przepisy