Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

Opis potrawy

Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego! Dobra rada: Chcesz, […]

Opis przygotowania

Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego!

Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Składniki

  • 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
  • Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Puszka krojonych pomidorów (opcjonalnie)
  • 2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
  • Natka pietruszki
  • Pieprz i sól
  • Makaron muszelki lub ryż

Podobne przepisy