Roladki z szynki ze szparagami

Opis potrawy

Szparagi zawijamy w szynkę i układamy na talerzu.
Na koniec wszytko zalewamy sosem.

Sos: jogurt wlać do dużego naczynia, dodać majonez, wyciśnięty z praski czosnek i przyprawić do smaku, można dodać również zioła.

Opis przygotowania

Szparagi zawijamy w szynkę i układamy na talerzu.
Na koniec wszytko zalewamy sosem.

Sos: jogurt wlać do dużego naczynia, dodać majonez, wyciśnięty z praski czosnek i przyprawić do smaku, można dodać również zioła.

Składniki

  • szparagi konserwowe (takie w słoiku)szynka konserwowa w ilości odpowiadającej ilości lasek szparagów
  • Składniki na sos czosnkowy
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Podobne przepisy