Ryż z krewetkami

Reklama

Opis przygotowania

Przygotowanie tego posiłku jest bardzo proste

Zaczynamy od krewetek, zamrożone krewetki koktajlowe wrzucamy do miski i zalewamy zimną wodą. Jak tylko krewetki się roztopią płukamy je dwa razy pod bieżącą wodą.

Wstawiamy wodę na ryży. Jak tylko zagotuje się woda wrzucamy 2 torebki ryżu. Dobrze aby ryż nam się nie rozgotował i był sypki.

Kroimy cebulę i czosnek na drobno. Rozpuszczamy w garnku masło, na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Wszystko ma się delikatnie dusić. Tak aby się nie przypaliło a było uduszone i mięciutkie.

Jak tylko nam się poddusi cebula i czosnek dokładamy krewetki koktajlowe, dusimy kilka minut.

Kroimy pietruszką i pomidory.

Ugotowany i odcedzony ryż wrzucamy do garnka z cebulą czosnkiem i krewetkami. Solimy pieprzymy i dodajemy pokrojone pomidory. Dokładnie mieszamy.

Kładziemy na talerzu posypujemy pietruszką. Super

Można zajadać

Danie to jest pożywne, energetyczne i nie rozpycha nam żołądka.

Składniki


  • Fatal error: Call to undefined function get_field() in /home/gutmax/ftp/PRZEPWORDPRESS/wp-content/themes/przepysznie/single.php on line 33