Sałatka z surimi

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki obrać ze skórki i także pokroić w kostkę, tak jak i ser żółty. Paluszki surimi pokroić na kawałeczki ok. 1-1,5 cm. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szczypior i koperek opłukać i bardzo drobno pokroić. Dodać zieleninę i czosnek granulowany do majonezu, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem i odstawić do lodówki, by smaki się połączyły a sałatka przeszła czosnkiem i zieleninką.

Składniki

  • ok.15 dag paluszków surimi o smaku krabowym (10 sztuk)2 ogórki zielone długie (ok.65 dag)
  • 20 dag żółtego sera
  • 15 dag ugotowanego al dente makaronu np. falbanki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 6 jajek
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1/3 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego
  • 3 czubate łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary (lub innego gęstego)
  • sól, pieprz

Podobne przepisy