Śledzie pod pierzynką

Opis potrawy

W szklanej salaterce układamy warstwo:
– cebulę pokrojoną w kostkę i skropioną sokiem z cytryny,
– śledzie wypłukane i pokrojone w kostkę,
– warstwa majonezu,
– marchew pokrojona w kostkę,
– ziemniaki pokrojony w kostkę,
– warstwa majonezu,
– i pokrojone w kostkę jajka.

Sałatka najlepiej smakuje na następny dzień.

Smacznego!

Opis przygotowania

W szklanej salaterce układamy warstwo:
– cebulę pokrojoną w kostkę i skropioną sokiem z cytryny,
– śledzie wypłukane i pokrojone w kostkę,
– warstwa majonezu,
– marchew pokrojona w kostkę,
– ziemniaki pokrojony w kostkę,
– warstwa majonezu,
– i pokrojone w kostkę jajka.

Sałatka najlepiej smakuje na następny dzień.

Smacznego!

Składniki

  • 5 solonych płatów śledziowych2 duże gotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 gotowana marchewka
  • 2 gotowane jajka
  • sok z cytryny
  • majonez

Podobne przepisy