Zupa z selera naciowego

Opis potrawy

Do naszego gotowania potrzebujemy, patelnię – może bardziej rondel i garnek.

Seler i paprykę kroimy w kostkę, wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, inaczej mówiąc blanszujemy.

Wszytko przekładamy do garnka, dodajemy kostkę bulionu i przecier pomidorowy, zaprawiamy śmietaną i doprawiamy curry, pieprzem i solą do smaku.

Gotujemy przez 15 min na małym ogniu. Podajemy z grzankami dowolnej receptury. Smacznego!

Można kostkę bulionową zastąpić wywarem, jak ktoś ma ochotę i lubi jak wszystko jest naturalne.

Opis przygotowania

Do naszego gotowania potrzebujemy, patelnię – może bardziej rondel i garnek.

Seler i paprykę kroimy w kostkę, wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, inaczej mówiąc blanszujemy.

Wszytko przekładamy do garnka, dodajemy kostkę bulionu i przecier pomidorowy, zaprawiamy śmietaną i doprawiamy curry, pieprzem i solą do smaku.

Gotujemy przez 15 min na małym ogniu. Podajemy z grzankami dowolnej receptury. Smacznego!

Można kostkę bulionową zastąpić wywarem, jak ktoś ma ochotę i lubi jak wszystko jest naturalne.

Składniki

  • 1 opakowanie selera naciowego3 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 250g przecieru pomidorowego lub kilka pomidorów
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 kostka bulionu
  • 1 łyżeczka curry
  • oliwa do pieczenia
  • pieprz i sól do smaku

Podobne przepisy