Kokosowe racuszki

Reklama

Opis przygotowania

1. Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki.

2. Mleko zagotować, dodać wiórki, ostudzić. Dodać śmietanę. Dodać cukier waniliowy i rozgnieciony widelcem twaróg. Na naleśniki nakładać porcję farszu, składać w kopertę. Można udekorować dowolną konfiturą.

Składniki

  • CIASTO: 25 dag mąki,
  • 5 dag wiórków kokosowych,
  • 2 jajka,
  • 2 szkl. mleka,
  • 2 łyżki cukru.
  • NADZIENIE:
  • 10 dag wiórków kokosowych,
  • 3/4 szkl. mleka,
  • cukier waniliowy,
  • 10 dag półtłustego twarogu,
  • 3 łyżki śmietany.

Podobne przepisy do Kokosowe racuszki