Najłatwiejsze ciasto w świecie

Reklama

Opis przygotowania

Do makutry wsypać mąkę,cukier i proszek do pieczenia.Wbić jajka,wlać śmietanę i jogurt a także ostudzoną margarynę.Wyrobić ciasto ręką na gładką masę.Wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę (25*40cm). Na wierzchu rozłożyć rozdrobniony rabarbar i poukładać maliny.Owoce są niemal dowolne.Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach (termoobieg) przez ok. 45 minut.
Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.

Składniki

  • 3 szklanki mąki125 g margaryny (rozpuszczonej i ostudzonej)
  • 5 jajek
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 125 ml jogurtu naturalnego bez cukru
  • 1 szklanka cukru
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • dowolne owoce (u mnie tym razem rabarbar i maliny)
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • cukier puder do posypania

Podobne przepisy do Najłatwiejsze ciasto w świecie