Zupa z selera i mleka kokosowego

Reklama

Opis przygotowania

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę schab, smażymy na złoto.
Dodajemy pokrojoną cebulę, następnie wrzucamy pokrojonego w kostkę selera, paprykę i czosnek. Dusimy około 15 minut.
Dolewamy mleko kokosowe oraz dwie szklanki wody. Wszystko zagotowujemy. Dodajemy przyprawy dla smaku – sól, pieprz i 1 łyżeczkę carry.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Smacznego !

Składniki

  • 1 opakowanie seler naciowy (ok. 6-7 sztuk)2 duże papryki czerwone
  • 0.5 kg schabu bez kości
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 szklanki wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 średnie cebule
  • carry
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Zupa z selera i mleka kokosowego