Penne z dorszem

Reklama

Opis przygotowania

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Składniki

  • • 350g makaronu penne rigate Arrighi• 250g pomidorków cherry
  • • kilka filecików anchois
  • • 5 łyżek oliwy extra vergine Olitalia
  • • 2 małe ząbki czosnku
  • • posiekana natka pietruszki
  • • 100 ml białego wina
  • • 200 g dorsza ( filet)
  • • 2 łyżeczki kaparów Ponti
  • • sól i pieprz do smaku

Podobne przepisy