Ala chińszczyzna na sposób 2

Reklama

Opis przygotowania

Ryż gotujemy z dodatkiem przyprawy warzywnej i studzimy, mięso kroimy na kostkę i marynujemy przez kilka minut w sosie sojowym i przyprawie do chińszczyzny, podsmażamy na łyżce oleju. W głębokiej patelni podgrzewamy olej i podsmażamy warzywa doprawione pieprzem i solą około 10 min. Do podsmażonych warzyw dodajemy ryż, podsmażone mięso, kukurydzę całość mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy i zostawiamy do ostygnięcia.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu1/2 opakowania mrożonki chińskiej
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka przyprawy do potraw chińskich
  • przyprawa warzywna
  • pieprz prawdziwy
  • sól

Podobne przepisy do Ala chińszczyzna na sposób 2