Dekoracja:
Galaretki niebieską i różową, osobno rozpuścić we wrzącej wodzie, wylać do płaskiego naczynia (aby miała grubość 1cm) i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę z proszkiem a na koniec olej.
Gotowe ciasto wylać do dużej formy i piec około 20 minut w temp. 180 st.C.
Masa:
Z mleka odlać szklankę i roztrzepać w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać do niego mieszankę mączną, ugotować budyń. Po ostudzeniu utrzeć go z masłem,dodają kieliszek spirytusu.
Gotową masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i jeszcze dokładnie utrzeć na koniec dodając posiekaną czekoladę a do jasnej masy dodać pokrojonego w kostkę ananasa.
Na biszkopt wyłożyć ciemną masę a na nią wyłożyć jasną. Na wierzch poukładać Wycinane foremkami do ciastek wzory ze stężałych galaretek i wierzch zalać rozpuszczoną i lekko tężejącą żółtą galaretką.
Całość wstawić do lodówki do stężenia.