Biszkopt:
Białka ubić z 6 łyżkami wody i szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i zrobić z tego białą bezę. Do ubitych białek delikatnie wmieszać żółtka, przesianą mąkę z kisielem i proszkiem. Ciasto wylać do prostokątnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do 30 min w temp 180st, po upieczeniu ostudzić i przeciąć na dwa spody.
Ciasto nasączyć ponczem, spód posmarować kremem, ułożyć na kremie kawałki ananasa, przykryć drugim ciastem. Wierzch ciasta posypać rozkruszonymi bezami lub tylko cukrem pudrem.
Krem:
Ananasa odsączyć z soku i pokroić na mniejsze kawałki, sok z ananasa dopełnić do 2 szklanek płynu wodą. Na soku ananasowym ugotować budyń i ostudzić, masło utrzeć z cukrem i na koniec delikatnie ucierać z budyniem do uzyskania gładkiego kremu.