Autorski tort Pawłowej z półproduktów

Reklama

Opis przygotowania

BITA ŚMIETANA
Na najwyższych obrotach ubijamy schłodzoną śmietankę,dodajemy cukier puder i śmietan fix.
PRZYGOTOWANIE TORTU
Na jeden z krążków wykładamy 1/2 ubitej śmietanki,pamiętając,aby nie wyszła poza krawędzie bezy.Środek masy posypujemy delikatnie owocem granatu,przykrywamy drugim krążkiem.Wykładamy resztę bitej śmietany,na krawędziach układamy beziki,środek masy powinien pozostać nie przykryty.Obieramy owoce i kroimy w/g własnej fantazji,banan skrapiamy sokiem z cytryny,by nie ściemniał.Całą wolną przestrzeń pomiędzy bezikami dekorujemy owocami,pamiętajmy jedynie,aby owoc kiwi nie dotykał bezpośrednio śmietanki.Całość dekorujemy perełkami cukierniczymi i ozdobami z masy cukrowej.
Schładzamy ok.30 minut.Smacznego.

Składniki

  • 2 gotowe płaty bezowe(można upiec,ale mnie gonił czas)kilka bezików na wierzch tortu
  • śmietana 30%
  • cukier puder do smaku
  • 1 śmietan fix
  • perełki cukiernicze srebrne
  • owoce:kiwi,banan,pomarańcza,czerwone winogrona,pestki granatu
  • sok z cytryny
  • serduszka i kwiat róży z własnych dekoracji przygotowanych wcześniej

Podobne przepisy do Autorski tort Pawłowej z półproduktów