Foremki smarujemy masłem za pomocą pędzelka i obsypujemy bułką tartą. Rodzynki zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 30 min., osączamy i obtaczamy w 1-2 łyżkach mąki. Jajka ubijamy z cukrem aż masa będzie puszysta i prawie biała. Mąkę przesiewamy razem z solą i cynamonem. Stopniowo dosypujemy ją do masy jajecznej i dolewamy olej. Następnie dodajemy marchewkę, skórkę, rodzynki i sodę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Do każdej foremki nakładamy porcję ciasta tak do 4/5 wysokości, ustawiamy wszystkie na blachę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 170 st. C.. Babeczki możemy wyjąć z foremek jeszcze ciepłe i polukrować oraz posypać startą skórką cytrynową lub pomarańczową. Z podanej ilości składników zrobimy 20-25 małych babeczek. Pamiętajmy aby cytrusy, przed starciem skórki, dobrze wyszorować i sparzyć.