Babeczki o smaku róży

Reklama

Opis przygotowania

Wykonanie ciasta:
Margarynę zagnieść z cukrem pudrem i mąką, dodać resztę składników, zamiesić, dać na godzinę do lodówki. Następnie ułożyć w foremkach ciasto i piec babeczki.

Wykonanie masy:
Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, ubijać, dać nad parę, ubijać aż masa stanie się szklista, na koniec, dodać galaretkę rozpuszczoną w wodzie i syropie. Letnie wlać do białek i wymieszać. Nałożyć masę do szprycy i wyciskać do babeczek, na koniec posypać kolorowymi cukiereczkami.

Składniki

  • ciasto:60 dag mąki
  • 4 żółtka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 margaryna
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa:
  • 3 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 100 ml wody
  • 50 ml syropu z płatków róży Polska Róża
  • kolorowe cukiereczki do posypania

Podobne przepisy do Babeczki o smaku róży