Babeczki z czereśniami

Reklama

Opis przygotowania

Mikserem ubić białka z cukrem pudrem, dodać żółtka z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszane mąki i olej. Nakładać ciasto do formy wcześniej posmarowanej tłuszcze do ¾ wysokości, posypywać połówkami czereśni i czekoladą. Upiec babeczki w specjalnej formie do muffinków. Piec około 20 minut. Na końcu zrobić lukier: wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny oraz otartą skórką z ½ cytryny, oraz dodać żółty barwnik spożywczy. Polać babeczki.

Składniki

  • Jajka 3 sztCukier ½ szkl
  • Mąka pszenna 1 szkl
  • Mąka ziemniaczana ½ szkl
  • Olej ¼ szkl
  • Cukier waniliowy
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Czereśnie
  • czekolada do pieczenia
  • Lukier cytrynowy:
  • Cukier puder ½ szkl
  • Sok z cytryny
  • Skórka otarta z cytryny
  • Barwnik spożywczy żółty

Podobne przepisy do Babeczki z czereśniami