Zimne masło posiekałam z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem i kakao. Dodałam kilka kropli aromatu, jajko, żółtko i śmietanę – zagniotłam ciasto. Jeśli byłoby zbyt miękkie trzeba podsypać niewielką ilością mąki. Gdyby była zbyt suche – dodać śmietany. Ciasto zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjęłam, zagniotłam ponownie i oddzielając po kawałku wylepiłam średnie foremki babeczkowe na grubość ok. 5 mm. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 st.ok. 10 min. – trzeba uważać bo ciasto jest ciemne i nie widać kiedy się rumieni. Ciepłe babeczki wyjęłam z foremek i odstawiłam do wystudzenia.
Zimne mleko wlałam do wysokiej miski, wsypała krem w proszku (użyłam kremu f-my Cykoria S.A.)i miksowałam kilka minut na gęstą, puszystą masę. Schłodzone cukierki starłam na tarce o drobnych oczkach ii dosypałam do kremu, wymieszałam. Przy pomocy rękawa cukierniczego napełniłam wystudzone babeczki. Udekorowałam płatkami waflowymi.