Mąkę, cukier, sól, cukier waniliowy siekamy nożem z zimnym masłem i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
W międzyczasie przygotowujemy foremki do babeczek.
Smarujemy je cienko masłem. Z tej porcji otrzymałam 7 babeczek o średnicy 10 cm.
Po godzinie foremki wyklejamy ciastem na ok. 3-4 mm grubości. Spody nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (termoobieg) na ok.20 minut. Uważamy, by się nie spiekły.
Upieczone wyjmujemy i zostawiamy w foremkach, by ostygły.
Do zimnych nakładamy po ok. 2 czubate łyżki serka śmietankowo – waniliowego, lekko rozsmarowujemy.
Umyte owoce porcjujemy. Winogrona dzielimy na połówki, usuwając ew. pestki, ananas kroimy na kawałki, obrane mango w plasterki. Nakładamy na babeczki. Polewę do tortów rozrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (1/2 porcji), polewamy owoce na babeczkach i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Wierzch posypujemy startą skórką z limonki. Smacznego!