Babka kokosowa Eli

Reklama

Opis przygotowania

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Margarynę roztopić i przestudzić. Jajka i cukier ubić mikserem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i maślankę, mieszając. Wlać margarynę, dodać kokos i jeszcze wymieszać. Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu babkę posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Składniki

  • 5 jajek 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka maślanki
  • 2.5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 15 dkg kokosu
  • cukier puder do posypania
  • margaryna do wysmarowania formy
  • bułka tarta do wysypania formy

Podobne przepisy do Babka kokosowa Eli