Babka miodowo kakaowa

Reklama

Opis przygotowania

Śmietanę, miód, jajka, cukier i masło ubić razem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać. Babkową formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto i piec 35-40 minut.
Lukier: wszystkie składniki wymieszać i polać upieczone i wystudzone ciasto. Dowolnie udekorować np cukrowym pisakiem.

Składniki

  • 120 g śmietany 18 % do zupy Piątnicy100 g miodu
  • 3 jajka
  • 10 dag Kasi
  • 160 g mąki
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • LUKIER:
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżeczki gorącej wody

Podobne przepisy do Babka miodowo kakaowa