Bambo

Reklama

Opis przygotowania

1. Ciasto: ubić białka na sztywno, dodawać cukier ubijając, potem po jednym żółtku nadal ubijać około 30 minut, wymieszać mąke z kakaem i proszkiem do pieczenia i przesiać to do miski z ubitą pianą i powoli wymieszać ze sobą. Podzielić ciasto na pół i upiec dwa placki. Po upieczeniu przekroić każdy z nich na pól.

2. Pianka: śmietanę 30% ubić dadając cukier i śmietanfix. Na końcu sok z cytryny wmieszać do ubitej śmietany. Przełożyć ciasta, na wierzch zrobić dowolną polewę.

Składniki

  • jajka, 12 sztukmąka, 25 dkg
  • cukier, 30 dkg
  • kakao, 5 dkg
  • proszek do pieczenia, 2 łyżki
  • śmietana kremówka 30%, 1 litr
  • cukier puder, 3 łyżki
  • śmietanfixy, 2
  • sok z połówki cytryny,

Podobne przepisy do Bambo