Bananowiec na zimno

Reklama

Opis przygotowania

Masło ukręcić z cukrem, do tego dodać starte na grubej tarce banany i razem ukręcić.
Rozpuścić cytrynowe galaretki w 2 szklankach wody i wystudzić. Dodać do masy bananowej i razem dobrze wymieszać. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i na nie wylać połowę masy. Do reszty dodać kakao i razem wymieszać.
Gdy masa w tortownicy stężeje, wyłożyć masę z kakao, gdy wszystko stężeje udekorować krążkami z banana. Na wierzch wylać galaretkę agrestową rozpuszczoną jak poprzednia. Zostawić do stężenia.

Składniki

  • Biszkopty do wyłożenia tortownicy 1/2 paczkigalaretki cytrynowe 2 szt
  • galaretki agrestowe 2 szt
  • cukier puder 1/2 szkl
  • masło 1 kostka
  • kakao Wawel 1 łyżka
  • banany dojrzałe 4 szt

Podobne przepisy do Bananowiec na zimno