Barszcz czerwony z ziemniakami i jarzynami

Reklama

Opis przygotowania

Wodę zagotować z kością zebrać szumowinę. Ziemniaki i buraki obrać i pokroić w kostki. Wypłukać dobrze i wrzucić na gotująca się wodę. Dodać warzywa i wszystkie przyprawy.Gotować tak długo aby ziemniaki były miękkie. Następnie dodać śmietanę zmieszaną z mąką, gotować jeszcze chwilę. Doprawić jeszcze do smaku solą. Odstawić na bok i dodać 1 łyżkę octu i 1/2 łyżki cukru.

Składniki

  • 0.5 kg. ziemniaków3 średnie buraki ćwikłowe
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • sól
  • majeranek
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka listków liścia laurowego
  • bazylia
  • oregano
  • kostka smażonej cebuli
  • Vegeta
  • goździki
  • 1 kość wieprzowa lub 2 kostki rosołowe
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 1/2 łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu

Podobne przepisy do Barszcz czerwony z ziemniakami i jarzynami