Batonik Knoppers

Reklama

Opis przygotowania

1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku.

2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy.

3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.

Składniki

  • MASA MLECZNA: 1/4 szkl. cukru,
  • 1/4 szkl. mleka,
  • 17,5 dag masła,
  • 1 1/2 szkl. mleka w proszku.
  • MASA CZEKOLADOWA:
  • 20 dag kremu czekoladowego,
  • 10 dag masła,
  • łyżka kakao,
  • 10 dag zmielonych orzechów laskowych,
  • andruty,
  • polewa czekoladowa.

Podobne przepisy do Batonik Knoppers