Bigos z młodej kapusty

Reklama

Opis przygotowania

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Składniki

  • 3 średnie główki młodej kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego,
  • 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy,
  • 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego,
  • 5 łyżek ostrego keczupu,
  • 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego,
  • łyżka przyprawy do bigosu,
  • 3 łyżki posiekanego koperku,
  • sól, pieprz.

Podobne przepisy do Bigos z młodej kapusty