Biszkopt z masą orzechową

Reklama

Opis przygotowania

BISZKOPT: 5 jajek ważymy ile za ważą tyle ważymy mąki i cukru. 6 jajek wbijamy do miski wsypujemy cukier i ubijamy na puszysto, dodajemy wodę i chwilę ubijamy. Po trochu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Zimny biszkopt przekroić na pół

MASA: ucieramy masło z zimnym budyniem

POLEWA : na patelni rozpuścić masło dodać cukier, orzechy i smażymy około 4 minut po tym czasie wlewamy mleko i mieszamy, lekko przestudzić i rozsmarować na górze placka 1/2 placka, masa budyniowa, druga połowa placka, a na górę polewa orzechowa

Składniki

  • BISZKOPT6 jajek
  • 5 łyżek wody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA
  • 1 kostka masła
  • 3 szkl. mleka
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • POLEWA
  • 15 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 20 dag orzechów włoskich-poszatkowane
  • 5 łyżek mleka

Podobne przepisy do Biszkopt z masą orzechową