Biszkoptem z kremem i jabłecznik

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto:
Białka ubić na sztywno z cukrem, po kolejno żółtka dodać mąkę i proszku do pieczenia lekko wymieszać. Połowa podzielić dodać kakao. Ciasto kłaść na przemian po łyżce do tortownicę.
Piec 35 minut.

Masa jabłkowa:
Jabłka obrać tarce, podsmażyć dodać Kasia. Podzielić na dwie części. Wymieszać w dwóch naczynkach z suchym galaretkami. Wystudzić.

Krem:
Budynie ugotować na mleku.wg przepisu na opakowani. Wystudzić. Kasia utrzeć na puszysta i porcji dodawać zimny budyniu i zapach rumowy.

Przełożenie ciasta:
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż, następnie rozłożyć:
Masę jabłkową
Masa krem
masa jabłkowa
przykryć drugim płatem ciasta
posmarować resztą kremu
Polać polewą czekoladowa.

Dowolnie udekorować.
Smacznego!

Składniki

  • Biszkopt 5jajek
  • 0,5szkl cukru
  • 1szkl mąki
  • 1łyzeczki proszku do pieczenia
  • 1łyzka kakao
  • Masa jabłkowa
  • 1kg jabłek(zetrzeć grubych oczkach)
  • 1łyzka kasia
  • 1galaretka wiśniowa
  • 1galaretka agrestowa
  • krem
  • 1Budyn waniliowy
  • 2szkl mleka
  • cukru do smaku
  • 250g kasia
  • 1kropli zapach rumowy

Podobne przepisy do Biszkoptem z kremem i jabłecznik