Ciasto:
Białka ubić na sztywno z cukrem, po kolejno żółtka dodać mąkę i proszku do pieczenia lekko wymieszać. Połowa podzielić dodać kakao. Ciasto kłaść na przemian po łyżce do tortownicę.
Piec 35 minut.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać tarce, podsmażyć dodać Kasia. Podzielić na dwie części. Wymieszać w dwóch naczynkach z suchym galaretkami. Wystudzić.
Krem:
Budynie ugotować na mleku.wg przepisu na opakowani. Wystudzić. Kasia utrzeć na puszysta i porcji dodawać zimny budyniu i zapach rumowy.
Przełożenie ciasta:
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż, następnie rozłożyć:
Masę jabłkową
Masa krem
masa jabłkowa
przykryć drugim płatem ciasta
posmarować resztą kremu
Polać polewą czekoladowa.
Dowolnie udekorować.
Smacznego!