Biszkoptowa rolada

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp 160-180 stopni ok. 30-40 min. Po upieczeniu ciepły biszkopt zawinąć w rulonik.

Masa serowa:
Ser zemleć. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, ostudzić. Twaróg zmiksować z cukrem, połączyć z przestudzoną żelatyną dobrze wymieszać i nałożyć na biszkopt. Następnie zwinąć z powrotem w roladę włożyć do lodówki by lepiej stężał ser.

Składniki

  • Biszkopt:6 jajek
  • 1 szkl. cukru kryształu
  • 34 szkl. mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżeczki kakao
  • Ser:
  • 1/2 kg. sera białego
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny

Podobne przepisy do Biszkoptowa rolada