Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę następnie nadal ubijając, dodać cukier i kolejno po jednym żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia i proszek budyniowy a na końcu olej.
Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach ok23x34.
Piec w temp. 180 st.C. ok. 40 minut.
Po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwa blaty. Spodnia jego część włożyć do wyłożonej folią aluminiową blaszki.
Truskawki włożyć do rondelka, wsypać cukier i postawić na małym ogniu do zagotowania się. Gdy owoce będą już miękkie wszystko zmiksować blenderem. Następnie wsypać obie galaretki czerwone i mieszać aż do rozpuszczenia.Gdy masa będzie lekko tężała, wylać ją na biszkopt i przykryć drugą jego częścią.
Fioletową galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie pokroić w kotkę.
2 zielone galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę, wlać do nich tężejącą galaretkę zieloną oraz kostkę galaretki fioletowej i delikatnie wymieszać. całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
W tym czasie rozpuścić pozostałe dwie galaretki zielone i gdy zaczną lekko tężeć, wylać je na piankę z białek. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.