Bitki wołowe

Reklama

Opis przygotowania

Mięso pokroić na płaty i dobrze rozbić (ale nie poprzerywać). Natrzeć Vegetą i odłożyć na 15 min. Następnie otoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. Mięso przełożyć do garnka, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i czosnek. Dołożyć je do mięsa, włożyć przyprawy, podlać niewielką ilością ciepłej wody i dusić do miękkości Powstały sos można podbić śmietaną. SMACZNEGO

Składniki

  • Na 4 osoby:60-70 wołowiny pieczeniowej
  • 1 duża cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • mąka pszenna
  • przyprawy: liść, ziele ang. , pieprz ziarnisty, jałowiec, Vegeta, maggi
  • smalec

Podobne przepisy do Bitki wołowe