Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli

Reklama

Opis przygotowania

Warzywa obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.W garnku zagotować 2.5 litra wody.Do wrzątku wrzucić kostki bulionowe,dodać potarte warzywa i zagotować.Do zupy wsypać makaron i gotować do miękkości.Mąkę wymieszać z kwaską z kapusty,wlać do zupy i chwilę pogotować.Do garnuszka wlać śmietanę,dolewać po trochu gorącą zupę,mieszając.Wlać śmietanę do zupy.Zupę przyprawić maggi,pieprzem i cukrem,gdy zupa będzie za kwaśna.Smacznego!

Składniki

  • 2 kostki bulionowe z liściem laurowym i zielem angielskim 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 1/2 litra kwaski z kapusty kiszonej
  • 25 dkg drobnego makaronu (ja dałam muszelki)
  • 1 łyżka mąki
  • 150 ml śmietany kremówki
  • pieprz
  • maggi
  • cukier (ewentualnie)

Podobne przepisy do Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli