Boża krówka

Reklama

Opis przygotowania

CIASTO

Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
Piec w 190 stop. do zrumienienia ciasta.

KREM

Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa.
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia.
Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix.
Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić.
Gęstym kremem przełożyć placek.
Wierzch placka posmarować masą krówkową i posypać orzechami włoskimi.

Składniki

  • Mąka -500 gMiód -4 łyżki
  • Jajka -2 szt
  • Masło -1/2 kostki
  • Cukier waniliowy -2 opakowania
  • Soda -1łyżeczka
  • Cukier -1/2 szkl.
  • Śmietana 36% -0,5l
  • Galaretka cytrynowa -1 szt
  • Śmietan-fix - 1 opakowanie
  • Cukier puder -2 łyżki
  • Masa krówkowa-1 puszka
  • Orzechy włoskie -200 g

Podobne przepisy do Boża krówka