Strogonow

Reklama

Opis przygotowania

Polędwicę pokroić w cienkie paski.
Pieczarki, cebulę, ogórki pokroić w ten sam sposób.
Mięso podsmażyć na tłuszczu, oddzielnie podsmażyć warzywa.
Podsmażone mięso i warzywa połączyć, dodać koncentrat pomidorowy z podsmażoną papryką, pokrojoną w paski.
Wymieszać wszystko dokładnie dodać wrzącą wodę, sól i pieprz.
Zaprawiamy na gęstość mąką, zagotować.

Składniki

  • polędwica wołowa - 1 kg pieczarki - 0,5 kg
  • cebula - 4 szt
  • ogórki kiszone -4 szt malutkie
  • papryka marynowana -1 słoik
  • koncentrat pomidorowy -1/2 słoiczka
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka - 1 łyżka
  • woda -1,5 litra.

Podobne przepisy do Strogonow