Bryzol wołowy z pieczarkami.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Z mięsa wykroić płaty i rozbić do grubości 0.5cm a średnicy 12-14 cm posolić,popieprzyć. pieczarki umyć,pokroić w talarki przesmażyć na masełku aż do odparowania wody,na końcu posolić i popieprzyć. rozbite bryzole obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. na każdy bryzol kłaść usmażone pieczarki,i zawinąć przez pół. Podawać z ziemniakami,lub frytkami i polecaną jarzyną na ciepło. SMACZNEGO!!!

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 0.5kg rostbefu wołowego.
  • 30dkg pieczarek.
  • sól,pieprz do smaku
  • 10 dkg masła.
  • tłuszcz do smażenia.

Podobne przepisy do Bryzol wołowy z pieczarkami.