Budyniowy sernik

Reklama

Opis przygotowania

280 g mąki zmiksuj z kakao, masłem, 100 d cukru, jajkiem i 2-3 łyżkami wody. Zagnieć kruszonkę. #4 masy przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko dociśnij masę i uformuj również brzeg.

Masa: Ser biały wymieszaj z jogurtem, budyniem w proszku, proszkiem do pieczenia i cukrem na gładką masę. Ciągle mieszając wbijaj po jednym jajku. Masę rozprowadź na cieście, wstaw do nagrzanego piekarnika.
Do pozostałego ciasta wsyp 50 g mąki i resztę cukru. Wyrób kruszonkę i po półgodzinie rozłóż na zapieczonej masie serowej. Całe ciasto piecz w sumie ok 75-80 minut

Składniki

  • CIASTO:330 g mąki
  • 50 g kakao
  • 200 g masła
  • 130 g cukru
  • 1 jajko
  • MASA:
  • 500 g sera mielonego
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • 3 opakowani budyniu czekoladowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 g cukru
  • 6 jajek

Podobne przepisy do Budyniowy sernik