Buraczki zasmażane 2.

Reklama

Opis przygotowania

Buraki wyszorować i ugotować w łupinkach do miękkości z dodatkiem cukru.
Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tace o drobnych oczkach.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Czosnek posiekać.Zeszklić cebulę i czosnek na maśle.
Do zeszklonej cebuli dodać starte buraczki i smażyć doprawiając solą,pieprzem i octem do smaku wg.uznania.
Mąkę dokładnie wymieszać w 150 ml zimnej wody i gdy buraczki dobrze się podgrzeją wlać razem na patelnię i smażyć jeszcze dłuższą chwilę.Podawać do drugiego dania .

Składniki

  • 3 średniej wielkości buraki czerwone'1 niepełna łyżeczka cukru
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka octu
  • 150 ml wody

Podobne przepisy do Buraczki zasmażane 2.