Cannelloni z mięsem i pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

1. Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.

2. Wszystkie składniki, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.

Składniki

  • SKŁADNIKI: 16 rurek makaronu cannelloni,
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 40 dag pieczarek,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • sól, pieprz,
  • 3 łyżki pikantnego keczupu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 duże cebule,
  • ząbek czosnku.
  • SOS:
  • 3/4 szkl. mleka,
  • 5 łyżek pikantnego keczupu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka bazylii,
  • 2 łyżki czerwonego wina,
  • 10 dag startego sera.

Podobne przepisy do Cannelloni z mięsem i pieczarkami