Canneloni ala ruskie pierogi

Reklama

Opis przygotowania

Farsz
Ziemniaki z serem skręcić przez maszynkę ,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie,czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać . Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku .
Makaron lekko obgotować i jak będzie prawie miękki odcedzić , przelać zimną wodą .Obgotowany makaron nadziewać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać stopionym masłem . Zapiekać około 15 min w gorącym piekarniku(naczynie ma być przykryte )
Przed podaniem można polać usmażoną cebulką , zimne odgrzewamy na patelni są równie smaczne.

Składniki

  • Farsz1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 20 dag białego sera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki margaryny
  • sól
  • pieprz
  • dodatkowo
  • opakowanie makaronu cannelloni
  • 1/2 kostki masła

Podobne przepisy do Canneloni ala ruskie pierogi