Chlebek bananowy

Reklama

Opis przygotowania

Obrane banany zmiksować, dodać białka oraz mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Miksować parę minut, wymieszać mleko z miodem, cukrem waniliowym i zapachem. Połączyć z pozostałymi składnikami, ciągle miksując na jednolitą masę. Schłodzić przez 20 min. w lodówce. Następnie wlać do keksowej formy wysypanej tartą bułką i piec 30 min w temperaturze 180 stopni.

Składniki

  • 2 łyżki oleju3 banany
  • 2 białka
  • 1 i 1/2szkl.mąki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2łyzeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. miodu
  • 1/2 szkl. mleka
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • aromat rumowy

Podobne przepisy do Chlebek bananowy