Chłopski Garnek z Pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

► Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i na oleju zeszklić, dodać mięso i smażyć przez 10 minut. Dodać w plastry pokrojone pieczarki, w kostkę pokrojone ziemniaki i dalej jeszcze chwilę smażyć.

► Zawartość torebki dobrze wymieszać z 400 ml. wody i wlać do mięsa, dodać fasolkę i gotować pod przykryciem około 20 – 25 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszająć. Przyprawić.

Składniki

  • 350 gr. Mięsa mielonego (mieszane)400 gr. Ziemniaków (obranych)
  • 200 gr. Fasolki szparagowej (zielonej z konserwy)
  • 250 gr. Pieczarek
  • 1 Torebka ´´ Pomysł na Chłopski Garnek ´´ (WINIARY)
  • 2 Cebule
  • 3 Łyżki oleju
  • 2 Łyżki przecieru pomidorowego (kto lubi)
  • Chilli sos ostry (hau sanh)
  • Przyprawy: Sól / Papryka

Podobne przepisy do Chłopski Garnek z Pieczarkami