Chrupiąca sałatka warzywna w jogurcie

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę szatkujemy, dodajemy do miski. Obrany ogórek i pomidor kroimy w grubą kostkę. Cienko kroimy dymkę, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki. Dodajemy do miski. Jogurt mieszamy z papryką w proszku, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy, polewamy sałatkę, schładzamy w lodówce.

Składniki

  • 1/4 białej kapusty rzodkiewki
  • ogórek zielony wężowy
  • pomidor
  • 100g żółtego sera z dziurami
  • 4 ząbki czosnku
  • kubeczek naturalnego jogurtu
  • szczypta czerwonej słodkiej papryki
  • pieprz, sól do smaku

Podobne przepisy do Chrupiąca sałatka warzywna w jogurcie