Ciasteczka korzenne

Reklama

Opis przygotowania

Zimną margarynę posiekać nożem. Do mąki wsypać cukier, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika, dodać margarynę oraz jajka. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię aluminiową i wstawić na ok. godz. do lodówki. Następnie ciasto cienko rozwałkować, foremkami wycinać dowolne kształty ciasteczek. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 8 min w temp. 175st. Ostudzić. Można polać polewą i dowolnie udekorować.

Składniki

  • 3 szkl. mąki, 20 dag margaryny,
  • 2 jajka,
  • 3/4 szkl. cukru,
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki soli.

Podobne przepisy do Ciasteczka korzenne